10 Ekim 2012 Çarşamba

Neden LYGOS?

Günümüz iş dünyası, yeni normalin de şart koştuğu değişim dalgasıyla, iş yapış biçimlerinde pazar dinamiklerine uygun değişimler yapmayı sürdürüyor. Diğer taraftan bilgi teknolojilerinin yapısı da her on yılda bir gerçekleşen mega dalga ile değişiyor ve dünyayı değiştiriyor…

Gelecek on yılın mega dalgası ise “Bulut Bilişim” olarak görülerek şimdiden literatürdeki yerini aldı.

Özellikle kurumsal bilgi teknolojileri segmentinde son beş yıldır oldukça etkili bir sanallaştırma ve konsolidasyon dalgası yaşanıyor. Bu dalgayı çok heyecan verici bulanların kemerlerini sıkı bağlamasını tavsiye ediyoruz. Çünkü, bulut bilişim, sanallaştırma tarafından müjdeleniyor olmakla birlikte, sanallaştırma ve konsolidasyondan çok daha fazlasını vaadediyor. En sade tanımıyla, elinizin altındaki bir bilgi teknolojileri sisteminden beklediğiniz kesintisiz enerji, bant genişliği, uygulama, veri saklama, yedekleme, bilgi işleme, iletişim gibi hemen her türlü hizmeti internet üzerinden kiralamanız anlamına gelen ve istenildiği zaman kullanılabilen “Bulut Bilişim”de kullanıldığı kadar ödeme yapılıyor, kaynakların kullanımı kolaylıkla izlenebiliyor ve raporlanabiliyor. Herhangi bir başlangıç ve yatırım masrafı olmayan bu sistem, çok hızlı kullanıma alınabiliyor ve hızla değer üretiyor.

Bulut bilişimin temel varsayımı, bilgi teknoloji faaliyetlerinin dış kaynak kullanımıyla süreçlerini geliştirmeye, verimliliği arttırmaya ve iş faaliyetlerini daha çekici, daha hızlı ve daha ucuz olacak şekilde yenileştirmeye imkan vermesidir. Bulut bilişim mimarisinin ana hatları daha esnek bir maliyet, daha esnek bir yapı daha az karmaşık bir sistemdir. Ölçeğine bakılmaksızın büyük ya da küçük tüm kuruluşlar aynı yazılımları, aynı veri tabanını, aynı altyapıyı günün her saatinde, internet erişimi olan her noktadan kullanabilir. Bulut üzerinde aynı çözümü kullananlar, çok geniş bir kullanıcı ağı oluşturur ve birbirleri ile doğrudan iletişime geçebilirler.

Birçok gelişmiş ülke bulut bilişim alanında gerçekleştirdikleri devlet projeleri ile önemli mesafeler alıyorlar. Bu alan için ayrılması düşünülen bütçeler ve elde edilecek kazançlara ilişkin hesaplamalar bulut bilişimin geleceğin vazgeçilmez modeli olacağını gösteriyor.

2010’un en fazla konuşulanları arasında yer alan ve 2011’de de ivme kazanarak tartışılmaya devam edecek web’in bu ikinci dalgasının mevcut iş süreçlerinde önemli değişiklikler gerektireceğine şüphe yok.

LYGOS, yönetim sistemlerini oluştururken sadece bu gelecekte yer edinmeyi değil, ürettiği çözümlerle geleceği şekillendirmeyi hedeflemektedir.

LYGOS bunun için var (!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder